Ir al contenido

Cesta

La cesta está vacía

Artículo: Milline on seos menstruatsiooni ja kandidoosi vahel?

What is the relationship between menstruation and candidiasis?

Milline on seos menstruatsiooni ja kandidoosi vahel?

Kui märkate oma punktis G-punktis menstruatsiooni päevadel muutusi, mis põhjustavad sügelust, valu ja muud tupeinfektsioonile tüüpilist ebamugavustunnet, siis ärge muretsege... Paljud naised on lahkunud läbi selle olukorra! Sellistel puhkudel on kõige olulisem rahulikult rääkida, end teavitada ja kohe ravile saada.


Aga miks kandidoosi seostatakse menstruatsiooniga?

Menstruaaltsükkel on seotud mitme psühholoogilise ja füüsilise teguriga, mida naised kogevad. Selle põhjuseks on asjaolu, et meie keha immuunsus puutub premenstruaalsel perioodil kokku mitmesuguste hormonaalsete kõikumiste all, mis muudab meid vastuvõtlikumaks sellistele olukordadele nagu tupeinfektsioonide esinemine.

Menstruaaltsükli ajal östrogeen ja progesteroon tase tõuseb ja koos sellega tupeinfektsioonide tõenäosus, kuna pH muutub rakujääkide eritumise ja endomeetriumi soomuste moodustumise tõttu tasakaalust välja ning temperatuur ja niiskus tupes loovad ideaalse keskkonna arenguks. seened, nagu Candida Albicans.


Nõuanded kandidoosiriski minimeerimiseks

Menstruatsioon võib paljudel naistel olla üheks määravaks teguriks kandidoosi esinemisel. Seetõttu on oluline kaaluda mõningaid näpunäiteid, mis aitavad meil sellise nakatumise tõenäosust vähendada.

Nõuanne nr 1 – meditatsioon:

Psühholoogilise ebamugavuse minimeerimiseks on soovitatav enne perioodi, selle ajal ja pärast seda mediteerida, et leida vaimset rahu ning füüsilist ja emotsionaalset stabiilsust.

Nõuanne nr 2 – intiimhügieen:

Lisaks psühholoogilistele teguritele soovivad paljud naised olla menstruatsiooni ajal täiesti värsked ja puhtad. Seetõttu oleme mõnikord mõelnud, et seebi kasutamine on hea mõte, kuid tegelikkuses võib see põhjustada tupe pH häireid, mis suurendab seente ja infektsioonide tekke võimalust.

Parim on klistiiridest loobuda ja jätta alles teie hügieenirutiin kuu teistel päevadel!

 

Nõuanne nr 3 – kasutage hügieenisidemeid või tampoone:

Kui teil on kalduvus tupeinfektsioonidele, peaksite vältima tampoonide ja ühekordselt kasutatavate või plastpatjade kasutamist pikema aja jooksul, kuna nii temperatuur kui ka niiskus tõusevad, mis põhjustab bakterite ja seente kasvu.

Nendel juhtudel võite kasutada vannitoas kasutamiseks sobivaid naturaalsest riidest tooteid.

Sõltuvalt teie kehast ja arsti soovitustest võite kasutada ka muid meetodeid.

Pidage meeles, et oma keha tundmine on väga oluline, et saaksite ära tunda, kui midagi on valesti. On oluline, et teie günekoloog annaks teile nõu, milline võiks olla parim variant soori ravimiseks.

Ärgem kartkem rääkida tupepõletikest – ravigem pärmseente põletikku häbita ja aitame üksteisel saavutada optimaalset intiimtervist!

Dejar un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de privacidad de Google y los Términos del servicio.

Todos los comentarios se revisan antes de su publicación.

Read more

Skin care during menstruation

Nahahooldus menstruatsiooni ajal

Kas olete kunagi märganud, et vahetult enne menstruatsiooni muutub teie nahk veidi rasusemaks ja ilmub kardetud menstruatsiooniakne ehk akne, mis ilmub teie lõuale või lõualuule? Või et nahk tundub...

Leer más
Why switch to menstrual panties?

Why switch to menstrual panties?

Hello, girls! 😊 Today we want to talk to you about something that affects all of us every month: menstruation. Specifically, we would love to tell you how menstrual panties can make our lives easie...

Leer más